Kapitel 11 The Media Production Process, Fas 1

Developing the Story

I detta kapitel får vi lära oss mer om mediaproduktionen och Ohler delar in detta i fem faser:

Fas 1; Storyplanning
Fas 2; Preproduction
Fas 3; Production
Fas 4; Postproduction
Fas 5; Performance, Distribution

Här fokuserar Ohler på storyns utveckling och planering.
Tellmeastory

Ohler tar även upp att om eleven har svårt att förstå de olika faserna kan man be dem jämföra med något de redan kan, t.ex. skapa en adressbok i sin smarttelefon eller leda ett experiment inom vetenskapliga ämnen. Viktigt att eleven förstår och att lärare utgår från elevens förmåga.

Jag noterar faktarutan på s.173. Ohler hänvisar där till de olika faserna och beskriver hur processen av mediaproduktion ger lärare stöd i form av ett inbyggt schema för formativ bedömning. Man kan ta fram en checklista eller rubrik utifrån varje fas för att hjälpa eleven stanna på rätt spår och hjälpa läraren att ge hjälp och snabb bedömning av alla faser av deras arbete.

Uppfattar en del repetition från tidigare kapitel som viktiga delar i arbetet. Viktigt att man förbereder sig med t.ex. godkännande från föräldrar och övriga inblandade, rättigheter för användning av material etc. Två viktiga punkter som Ohler menar är viktiga för att DST ska lyckas är intresset och supporten under projektets gång. Här inkluderas läraren, tiden, teknisk support och administration. Ja, jag inser att det krävs mycket tid för att detta ska fungera och speciellt då i början innan man är van och trygg med arbetssättet.

I flödesschemat på s. 183 visar Ohler en grundprocess för båda delarna inom DST som han oftast är involverad i, Computerbased DST och Performancebased Green Screen Storytelling. Vidare förklarar han varje del vilket jag väljer att inte gå in på här.

Det är även viktigt att anpassa arbetet efter gruppen behov och syfte och självklart ta hänsyn till vilka tidsramar man har. Ohler avslutar med olika tillvägagångssätt att arbeta med inklusive tidsramar för respektive arbetsmoment.

/Bitte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s